sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Lowbrow Art & Kustom Kulture workshop, 2. työpäivä

Toinen työpäivä lähti käyntiin. Tänään viimeistellään työ mahdollisimman pitkälle valmiiksi. Kurssilaiset pääsevät omaa kehittämään tyyliään detaljoinneissa, ja jos mielikuvitusta riittää niin yksityiskohtia voi maalata lähes loputtoman pitkälle. Jännityksellä odotamme mitä iltapäivällä saamme nähdä.

Täysi tohina päällä jo ennen aamukymmentä!
 


Tekniikka on vapaa. Sävyjen välisen häivytyksen voi tehdä sormella.
YLE kävi paikalla kuvaamassa kurssiamme NEO-ohjelmasarjaan.
Neo on kaupunki- ja vaihtoehtokulttuuria esittelevä ohjelmasarja, joka esitetään YLE Teemalla kerran kuukaudessa. Oka antaa haastattelua kustom kulturen syvimmästä olemuksesta. Jussi Mankkinen haastattelee.
 

Tässä koko ryhmä yhteiskuvassa. Takarivi vas. Harri, Pasi, Salmine, Jussi, Daniel ja Laura. Keskirivi vas. Anna-Stina, Marko, Pete, Matti. Eturivi vas. Hannu ja Oka

Työtä ja tehtävää oli paljon, mutta kaikki selvisivät kurssista kunnialla. Hienoja töitä, mukavia persoonia. Kiitos kaikille osallistujille!

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Lowbrow Art & Kustom Kulture workshop


Kurssi on alkamaisillaan ja päivitämme kuvia päivän mittaan, kun saamme työt kunnolla vauhtiin.




Jussi aloitti kurssin lyhyellä teoriaosuudella. Työt aloitettiin kuvan siirtämisellä maalattavalle pinnalle.
This is Kustom Kulture!


"Saralin rapinaa"


Veljekset kuin ilvekset.


Marko jäljentää silmämunaa maalauspohjalle varsin innostuneesti.

Seuraava työvaihe oli mikstioni eli kiinnitysöljyn levittäminen laserilla leikattuihin irtokirjaimiin. Mikstionin kuivuttua pinnalle laskettiin eloksoitu lyöntimetalli. Useimmat kurssilaiset pääsivät kokeilemaan kultausta ensimmäistä kertaa ja hyvinhän se näyttää onnistuvan.



Hienosti kiiltää! 












Petellä käytössä maalareille harvinaisempi "selkä suorana" -työasento. 


Kuva-aiheiden pohjat on saatu täytettyä ja huomenna alkaa niiden detaljointi. Pitkän päivän päätteeksi myös kaikki lyöntimetallialueet lakattiin alkydilakalla. Tästä on huomenna hyvä jatkaa.